Ghosts ‘n Goblins (1985) – Capcom

gng st

En av mina favoriter både på arkadmaskin och bland annat C-64 var Ghost ‘n Goblins (CAPCOM). Det hela handlar som vanligt om att ens älskling rövas bort och man ska rädda henne. Ingen direkt originell historia direkt 🙂

Det är en form av platåspel fast det är i början rätt mycket springande och hoppande sidledes med spöken och monster som jagar och slänger saker på en som man duckar eller hoppas över om man har tur.

mame gng

 

GnG kom ut till 64an vilket gjorde att man sparade massa slantar på att dö hela tiden. Visserligen var grafiken och ljudet långt efter men det var lika roligt att spela det. Efter något år kom GnG även ut på både Atari ST och Amiga (Elite systems). Dessa versioner var mer eller mindre lika som arkadspelet vilket alltid gör en glad. 

Det finns en spelplattform som heter MAME32 (Multiple Arkade Machine Emulator). Här kan man om man hittar spelet äntligen spela arkadspelet i dess originalform. Alltid en underbar upplevelse.

gng 2 st

 

Det är fortfarande lika roligt och det är fortfarande lika svårt i mitt tycke. Speciellt först nivåns flygande grisar i säckar eller vad det ska föreställa 🙂 Sitter än idag med denna klassiker. Gör det du med!

This entry was posted in AMIGA, Atari ST, C-64, Emulatorer, MAME32, Platå and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s