Lemmings (1991)

lemmings front

I början av 90-talet kom det en epidemi vid namn Lemmings som skulle kunna liknas med nutidens fluga Angry birds. Visserligen inte på några mobiler men dess popularitet och spridning på massor av plattformar kan nog bara liknas med de arga fåglarna.

Lemmings som skapades av DMA (idag heter de Rockstar north som skapade GTA) är en blandning av platå och pusselspel. Man ska rädda fullt med små lemmingar och leda dem i målets säkerhet.

Man får flera olika benägenheter som man klickar på en lemmel som gör något. Allt från att gräva hål, spränga, stoppa andra, bygger saker etc. etc. genom en bana.

lemm

Detta spel kanske inte var någon jättefavorit i min samling men den hade ändå sin plats då man vill spendera en tid med att fnula och fundera hur man skulle lösa banor. Enligt mitt tycke passar detta spel in perfekt idag den form av spel som är populära idag på mobiler och facebook.

Det kom flera uppföljare och även en som var i 3D form som kanske inte var någon höjdare som originalet. Detta blev en av de mest spridda spel någonsin näst efter Tetris vilket kanske kan vara svårt att tro idag. Flera säger nog, ja visst ja Lemmings det var länge sedan.

Ps. Lemmings finns faktiskt att spela på Facebook 🙂

HÄR

Advertisements
This entry was posted in AMIGA, Atari ST, Platå and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s