Sonic the Hedgehog (1991)

sonic

I och med att SEGA tog fram sin Megadrive (Genesis i Usa) 1990 sökte man efter en spelkaraktär som skulle kunna konkurrera med Nintendos Mario. Man kom fram med en liten blå igelkott, Sonic the hegdgehog 1991.

Precis som Super Mario är detta ett platåspel men till skillnad från Mario så riktade man in sig på snabbhet. Aldrig hade man sett något spel och var så snabbt i vändningarna som Sonic.

Grafiken var också topp med en cool 3D känsla på 2D banan. Ljudet är ganska vanliga pling plång men musiken är inte så pjåkigt om än irriterande. 🙂

Detta är ett typiskt platåspel som kom på spelkonsolen under början av 90-talet men springa, hoppa, klättra och samla saker för att gå vidare.

Även om Mario var stor så bröt Sonic ny mark med grafiken och snabbheten. Och som vanligt är detta lika roligt att spela än idag.

Det kom flera uppföljare. En av de riktigt roliga och riktigt stora var på Sega CD som inte slog genom. Det kom även en 3D version men precis som många andra 2D spel som fått 3D uppföljare brister dessa spel i spelbarhet. Bara för något är 3D är det inte bra. Något som vissa av dagens filmskapare verkar ha missat.

This entry was posted in MEGA DRIVE, Platå and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Sonic the Hedgehog (1991)

  1. Annika says:

    Sonic var också kul att sitta brevid och se på när någon annan spelade

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s