Leisure Suit Larry

Leisure_Suit_Larry-1

När det kommer till klassiska figurer inom gamla dataspel är det en som sticker ut och det är Leisure Suit Larry. Vare sig vad man tycker och anser om dessa spel kan man inte skriva ned hur stor kulten blev för dessa spel. Framför allt det första spelet som kom, In the land of the lounge lizards 1987.

Det som är typiskt för spelen är att Larry precis som alla män är sexgalen men tyvärr en looser. Det är sexistiskt, icke pk och egentligen inte speciellt bra men det går inte undgå charmen om man var en ung gamer vid den tiden. Detta ÄR retro.

För mig är det det andra spelet som är superretro för min del. Köpte det till min Atari ST och spelade det hur många gånger som helst och jag älskar fortfarande det spelet. Om jag får säga det så är tvåan det bästa av alla Larryspel.

Med åren har spelen utvecklats och man har bland annat gett ut ettan med VGA-grafik som ansågs vara bra för 15 år sedan 😉

Det roliga är att man kan köpa nästan alla spelen tillsammans för en billig penning på GOG.COM och de funkar för de senaste windowsversionerna. Så go crazy and go retro!

Update!!!

Det finns nu en Leisure Suit Larry; reloaded att köpa. Man har gjort om och uppdaterat det gamla spelet. Bättre grafik och en berättande röst bland annat. Man har även ändrat på pusslen och lagt till några platser och en extra kvinna att försöka förföra.

Har man inte spelat det gamla spelet eller den uppdaterade versionen från 1991 så är spelet säkert himla roligt och spännande men om man har spelat den gamla versionen då det begav sig blir nog lite besviken. Man saknar charmen med det gamla spelet. Jämför man med sercret of the monkey island som är trogen det gamla spelet och som låter en välja var plats att visa i gammal eller ny version så har man målat om Mona Lisa här och inte till det bättre tyvärr.

394411-leisure-suit-larry-reloaded-inside-lefty-s (1)

leisure-suit-larry-3

 

Advertisements
This entry was posted in AMIGA, Atari ST, Äventyrsspel, DOS and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s