The Dig (1995)

dig

The dig var en av raden av äventyrsspel som LucasArt gav ut. Den är rätt lik i sitt sätt att styra och det är ett klassiskt peka och klickaspel.

Storyn har sin källa ur ingen annan än självaste Steven Spielberg och var tänk att vara en del av tv-serien amazing stories men blev ett tv-spel istället.

Början av själva spelet är klassisk filmbörjan a la Armageddon. Storyn är identisk fram till man ska spränga astroiden som hotar att förstöra jorden. Vad som händer sen år något helt annorlunda.

Till skillnaden från tidigare spel av LucasArt har The Dig en biokänsla och riktigt soundtrack som gav en häftig atmosfär. 

Det är vanligt leta runt, plocka upp alla saker du ser och pussla spel. Problemet var att många äventyrsspelare på den tiden inte riktigt gillade sience fiction temat i spelet.

Själv gillar jag verkligen spelet som har en riktig historia och filmkänsla i sig för att vara ett vanligt äventyrsspel. Så det enda jag kan rekommendera er att göra är att skaffa det om ni inte redan har det och uppleva magin än en gång. Men spänning och även lite skämt här och där.

dig2

This entry was posted in Äventyrsspel, PC and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s