Test drive (1987)

test-drive_2

Det förekom en massa bilspel till bland annat Amiga och Atari ST men ofta var dom rätt tråkiga på grund av att grafiken ofta satte stopp för en bra körkänsla då man spelade.

Ett av undantagen var Test drive från 1987 som var antagligen en av dom första bilspelen där man fick välja mellan att köra Porsche, Ferrari, Lotus och Lamborghini bland annat.

Test drive kom ut på bland annat Amiga och Atari ST men personligen föredrar jag versionen som på Amigan tack vare bättre grafik och klart överlägset ljud.

Man kör massa delsträckor längs en väg som har ett berg på ena sidan av vägen. Personligen tycker jag ser jag inte poängen med en stor brun blobb på höger sida men men så valde man att göra.

Grafiken är relativt bra och känslan acceptabel. Det roliga är bland annat att man har en radarvarnare uppe i vindrutan som varnar om polisen finns i närheten, då gäller det att köra så pass snabbt att dom inte hinner köra ikapp en.

Andra små detaljer som att det krossas flugor mot vindrutan gör det rätt roligt. Man växlar manuellt så på de lägre växlarna gäller det att växla i tid för att inte spränga motorn. Det finns även trafik på vägen som man måste köra om eller mötande bilar man inte vill krocka med.

Totalt är detta ett klassiskt bilspel från 80-talet som är väl värt att köra igen.

teestd

Advertisements
This entry was posted in 80-tal, AMIGA, Atari ST and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s