New Super Mario Bros (2006)

442344

Det är nog på gränsen att detta spel kan kallas för retro men med tanke på att det är Super Mario något som är klassiskt retrospel så tycker jag det passar.

Mot slutet av 90-talet gick det en sjukdom genom spelindustrin och det var 3D. Allt skulle vara 3D helt plötsligt. För FPS så var det helt naturligt men när klassiska platåspel skulle förvandlas till 3D och lägga till en tredje dimension tycker jag något försvann.

Jag kan inte säga att något av alla de klassiska platåspel som fick 3D-kläder var speciellt bra. Ett av problem tror jag är svårigheten att styra figurerna.

2006 bröt New super Mario Bros förtrollningen och vågade gå tillbaka till 2D igen och känslan och glädjen kom genast tillbaka.

Även vissa figurer är 3D så är själva spelandet 2D och detta gör det hela lättare. Äntligen var det gamla hederliga platåspelet tillbaka och vem vet kanske var detta som fick skaparna av Rayman att våga ta steget tillbaka.

New Super Mario Bros finns bara till Nintendo DS men med lite fuffens kan man med emulator och ROM kunna spela spelet på PC. (antar det inte är så lagligt bara så ni vet).

Allt är inte bättre med 3D, något som filmskapare bör tänka på.

bild2

Advertisements
This entry was posted in Emulatorer, Platå, Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s