Firepower (1987)

 

fp

En av de spel på amigan som stannat kvar i minnet för mig är Firepower från 1987. Det är ett tank-spel där man spelar mot en motståndare som bestod av antingen datorn eller en polare. Man kunde även köra över modem vilket var extremt high tech 1987.

Man ser allt uppifrån och man styr tanken med sin joystick, det hela påminner lite om GTA1 och 2. Man måste vänja sig lite först med kontrollen men efter ett tag greppar man det.

Det hela går helt enkelt ut på att fånga fiendens flagga och återvända till sitt “fort”. Det är fullt med murar man spränger för att ta sig genom och massa kanontorn som skjuter frenetiskt på en. Det kommer även helikoptrar som skjuter missiler på en men helikoptrarna är rätt lätta att skjuta ned. Det finns fullt med byggnader man kan skjuta sönder och ofta ser man små små soldater springa från husen, om man är riktigt stygg kan man köra över dem med ett ljudligt “skvitt” och kvar är en blodfläck, en klassiker 🙂

Spelet är enkelt, rätt svårt men väldigt kul. Grafiken är bra och ljudet på amigan väldigt bra. För mig är detta en lite bortglömd klassiker som håller än. Fanns till Amigan men tydligen även till Atari ST men jag har inte hittat den versionen.

 

This entry was posted in 80-tal, AMIGA, Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s