Return of the tentacle (2018)

jb1jrbctlgmt9gggs0ja

Day of the tentacle var en av de absolut bästa och roligaste äventyrsspel från 90-talet. Nu har ett par fans gjort en inofficiell uppföljare till spelet som man kan ladda ned gratis.

Är spelet något bra kan man fråga sig härnäst. Man märker att det är skapat av amatörer även om det är extremt välgjort. Det första man saknar är originalrösterna, det känns bara fel att höra andra rösterna på karaktärerna även om man försöker härma originalen.

Grafiskt sett är det väldigt fint dock man man se här och där att det skiftar lite från hur figurerna ser ut. Speciellt på Sam&Max som gör ett gästbesök i spelet. Man har återanvänt mycket av originalgrafiken vilket blir lite tråkigt efter ett tag. Känns inte så nytt.

Något man märker att det är ett gratis fanspel är att detaljerna är mindre så som hur många saker man kan klicka på och få kommentarer på som minskats markant. Själva kommentarerna är inte alls lika roliga som ursprungsspelet och här märker man verkligen skillnaden från personerna som gjorde första spelet.

Men det är imponerande med tanke på att det är ett fan projekt som är gratis att ladda ned även om det inte går att jämföra med originalspelet. Man får se det för vad det är, en hyllning till ett spel som fortfarande påverkar människor.

Ladda ned det här: https://catmic.itch.io/return-of-the-tentacle

This entry was posted in Äventyrsspel, PC and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s