Shadow warrior (1997)

88240-shadow-warrior-dos-front-cover

Av en slump råkade jag snubbla över spelet Shadow warrior för bara någon vecka sedan då jag läste om Ion Fury (fd. Ion Miaden) och såg listan över spel som 3D realms hade släppt. Såg då denna titel och att den baserade sig på samma grafikmotor som Duke nukem bland annat. Detta fick mig väldigt intresserad och laddade först ned originalspelet gratis på GOG. Jag valde senare att för en billig penning köpa Redux-versionen som har förbättrad grafik och ljud samt är mer anpassad för moderna datorer. Dock går det bra att spela originalet då den använder sig av DOS-Box.

Eftersom spelet i sig är så nära släckt med Duke Nukem så går det ju inte att inte jämföra dessa båda spel. Skillnaden är att Shadow warrior har lite förbättrad grafik enligt utsago än nukem men personligen har jag svårt att se det i originalet.

Det är ett typiskt FPS-spel och man känner igen sig från Nukem och även om jag inte spelat det så mycket än så kan jag inte hjälpa tycka att det faktiskt inte når upp till samma känsla och standard som Nukem även om man har “förbättrat” vissa delar av grafiken.

Shadow warrior är absolut värd att spela och hör hemma i ett 3D realms bibliotek men samma känsla som i Nukem får dock inte jag. 🙂

shad1

This entry was posted in 90-tal, DOS, FPS, PC and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s