LucasArts R.I.P

lucasarts-closed

I och med Dinseys uppköp av LucasArt/film 2012 så var det dödsstöten för LucasArt visade det sig för 2014 lade man ned allt vad spelutveckling hette och sparkade alla.

I och med detta gick en historisk spelutvecklare i graven. LucasArt var en av de stora spelutvecklarna för PC men även till en viss del för Atari ST och Amiga i slutet på 80-talet.

Det som var ett signum för LucasArt var innovation, nytänkande och massa karaktärer som var helt galna och underbara.

För mig är det framför allt äventyrsspel som var LucasArt’s bästa område, här var man helt oslagbar under 90-talet med titlar som Zack McKracken, Maniac mansion, Iniana Jones and the last crusade, Indiana Jones and the fate of Atlantis, Sam&Max, Day of the tentacle, The secret of the monkey island, Full throttle, The dig och The grim Fandango.

Man har fullt med andra titlar under sitt bälte som har med Star Wars att göra där Dark Trooper var det roligaste enligt min mening. Men dessa var inte några favoriter hos mig och tillhör inte guldåldern.

Detta visar att Disney inte står för något nytänkande eller något kreativt som går utanför boxen. Det enda man är intresserad av är att göra jättemycket pengar och ploga ned sig i en mittfåra som dödar allt vad fritt  kreativt tänkande heter.

Jag tror tyvärr man inte kommer att se en sån uppvisning av rent geni och kärlek till äventyrsspel som fanns under denna gyllene period. Dessa spel är värda att spelas om och om igen. Man finner än nya  vinklar och delar man inte sett eller kommentarer man missat 🙂

LucasArts, rest in peace!!!

This entry was posted in AMIGA, Atari ST, Äventyrsspel, DOS, PC and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to LucasArts R.I.P

  1. R.IP LucasArts. Takk for de gode minnene.

    Er enig i det du skriver. Jeg tror heller ikke man får se noe lignende igjen på spillfronten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s