Monkey Island 2 LeChuck’s Revenge (Special edition)

40473e7d2ae39f7788ecfeafc481581f636ecace

En av de mest klassiska peka och klicka-äventyrsspelen är de om Monkey Island. Detta är den då efterlängtade tvåan som kom ut 1991.

På den tiden var det standardgrafik som var rätt plottrig men som man då tyckte var snygg men det som framförallt märkte dessa spel var humorn och vridna historien.

Det är ett klassiskt peka och klicka spel. Man utforskar öarna, pratar med alla, försöker ta allt som går och försöker passa ihop alla möjliga och omöjliga saker för att komma vidare.

Detta är klassat som en av de bästa äventyrsspelen någonsin och Tim Schafer är en av de som ligger bakom. Tim är en legendar bland retronördar.

2010 kom det ut en specialversion med upphottad grafik och ljud. Man har handmålat alla bakgrunder snyggt och det presenteras i snygg HD.

Det roliga är att man kan spela med gammal grafik och gränssnitt, allt man gör är att trycka F1 och så omvandlas allt tom det gamla och tvärt om. Detta är en riktig rolig funktion som jag slår fram och tillbaka mellan hela tiden.

Visserligen är det trevligt med snygg grafik etc… men inget slår den gamla hederliga retrokänslan med den gamla grafiken.

Man har även gjort om ettan och båda finns att köpa på GOG bland annat.

Detta spel är ett måste för alla som gillar gamla hederliga äventyrsspel.

Monkey_Island_2_Special_Edition_Comparison

This entry was posted in AMIGA, Äventyrsspel, DOS, Emulatorer and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Monkey Island 2 LeChuck’s Revenge (Special edition)

  1. En av mine favoritter når det kommer til adventure sjangeren. Synes de gjorde en god jobb med spesialutgaven. Husker jeg satt med 11 (!) disketter og en Amiga 500 med 1 MB RAM når jeg skulle spille MI2.. det ble MYE bytting av disker etterhvert.. hehe..

  2. JK says:

    Själv satt jag mer med ettan. Tvåan kom inte ut på Atari ST utan den skaffade jag mig senare.

Leave a comment