Warcraft 1&2

YXJZKZZNGX8S1468596386490

Det första Warcraft kom ut 1994 och gavs ut av det legendariska Blizzard. Det är en realtime strategispel som handlar om kampen mellan människor och orcher.

Runt den här tiden hade det börja komma liknande spel så som Dune 2 etc.. men Warcraft gavs ut endast på PC och MAC.

Warcraft: Orcs&Humans är roligt men kan vara lite svårt att styra runt i kartan och kontrollen kanske inte är det enklaste i dagens ögon men när det kom var det roligt och det första i sin sort med kampen mellan orcher och människor.

Man ska bygga gårdar för att få man till arbetare och trupper samtidigt som man måste hugga ned trän och arbeta i gruvor för att få guld. Detta behöver man för att bygga nya byggnader och få fram mer arbetare och soldater. Ju längre spelet går ju mer avancerade blir vapnen och byggnaderna och de uppdrag man ska göra. Man kan välja att spela människa eller Orch.

Warcraft 2 Tides of darkness kom ut 1995 och erbjöd bättre grafik och kontroller i spelet samt bättre ljud. Historien har även blivit djupare och nya bundsförvanter till människan har kommit till så som alver och dvärgar. Av dessa två spel så är det 2an som jag spelade mest och ser fram mot att spela även idag.

I dagarna har GOG.COM släppt dessa titlar till försäljning igen till allas stora förtjusning.

warcraft-ii-tides-of-darkness_5

This entry was posted in 90-tal, DOS, GOG, MAC and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment